25-01-2018 REINPLUS FIWADO Bunker en GoodFuels Marine gaan samenwerking aan voor duurzame binnenvaart.


Geavanceerde Biobrandstoffen breder beschikbaar voor Europese binnenvaart.

Rotterdam 25 januari 2018 – VARO Energy-onderdeel REINPLUS FIWADO Bunker en GoodFuels Marine gaan vanaf vandaag samenwerken om samen de Europese binnenvaart duurzamer te maken. Hierdoor zijn de duurzame biobrandstoffen van GoodFuels Marine nu ook verkrijgbaar in de Rotterdamse haven en ook langs de binnenvaart routes in Nederland via het bunkernetwerk van REINPLUS FIWADO Bunker.

 

REINPLUS FIWADO Bunker levert in Noordwest Europa brandstof aan binnenvaartschepen. Dankzij de samenwerking met GoodFuels Marine worden geavanceerde biobrandstoffen nu beschikbaar voor meer schepen, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan een meer duurzame Europese binnenvaart.


Meer vraag naar alternatieve brandstof

Ben van Kol, Managing Director van REINPLUS FIWADO Bunker: “Door klimaatdoelstellingen en toenemende emissie-eisen neemt de vraag naar alternatieve brandstoffen voor de scheepvaart verder toe. Wij zijn er trots op dat we door de samenwerking met GoodFuels Marine en ons moederbedrijf VARO Energy nu ook onze binnenvaartklanten kunnen voorzien van duurzame biobrandstoffen. Wij gaan ervoor zorgen dat deze brandstoffen zo snel mogelijk verkrijgbaar zijn binnen ons gehele bunkernetwerk.


Besparing en verbetering

De duurzame biobrandstoffen van GoodFuels Marine zijn speciaal ontwikkeld voor de scheepvaart en besparen tot 90 procent CO2 en 100 procent zwavel in vergelijking met fossiele brandstoffen. Daarnaast zorgen ze voor een sterke verbetering van de luchtkwaliteit. De biobrandstoffen zijn geschikt voor elk type scheepsmotor, zonder enige aanpassing.”

Dirk Kronemeijer, CEO van GoodFuels Marine: “We zijn zeer verheugd dat we met deze samenwerking een van de meest klimaatvriendelijke brandstoffen voor de scheepvaart kunnen aanbieden via het grootste inland bunkernetwerk van de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen regio. We vertrouwen erop dat we de verduurzaming van scheepvaart hiermee verder zullen versnellen.”

 

Over REINPLUS FIWADO Bunker
REINPLUS FIWADO Bunker, onderdeel van VARO Energy, is het grootste onafhankelijke bunkerbedrijf voor de Rijn- en Binnenvaart en actief sinds 1925. Binnen Europa is REINPLUS FIWADO Bunker op de belangrijkste vaarwegen vertegenwoordigd met een eigen strategisch netwerk van modern uitgeruste bunkerstations en bunkerboten. De bunkerstations van REINPLUS FIWADO Bunker leveren onder andere gasolie, smeerolie en scheepsbenodigdheden voor de binnenvaart. REINPLUS FIWADO Bunker is sinds 2015 onderdeel van VARO Energy. VARO Energy is actief in de raffinage, opslag en distributie van olieproducten voor de markt in Noordwest Europa. Kijk voor meer informatie over REINPLUS FIWADO Bunker op www.reinplusfiwado.com en voor VARO op www.varoenergy.com.

 

Over GoodFuels Marine
GoodFuels ontwikkelt en levert duurzame biobrandstoffen en is actief op het gebied van zeevaart, zwaar wegtransport, spoorvervoer, binnenvaart en industriële machines. De brandstoffen van GoodFuels zijn direct inzetbaar als vervanger voor fossiele brandstoffen zonder aanpassingen aan motoren (drop-in) en reduceren de CO2-footprint tot 90% (well-to-wheel). Alle brandstoffen van GoodFuels worden 100% uit afval en reststromen gemaakt en voldoen aan de zwaarste duurzaamheidseisen. GoodFuels voldoet aan de RSB-standaard en beschikt over een onafhankelijke duurzaamheidsboard, bestaande uit leidende NGO’s en academici die GoodFuels adviseert over de duurzaamheid van de individuele brandstoffen. GoodFuels is onderdeel van de GoodNRG groep. www.goodfuels.com

 

Media relations GoodFuels:
Isabel Welten, Business Development Manager
Tel: + 31 (0)85 800 0238
Email: isabel@goodfuels.com

 

Media relations VARO Energy
Florence Lebeau , PR Manager
Tel: +41 41 747 23 16
Email: florence.lebeau@varoenergy.com

 

------

04-05-2017 Jurische fusie en wijziging handelsnaam

In december 2016 hebben we de overname van Fiwado B.V. door VARO Energy Inland Bunkerservice B.V. aangekondigd.

Als onderdeel van de integratie van de twee bedrijven, delen wij u graag mede dat de bedrijven per 4 mei 2017 zullen fuseren in VARO Energy Inland Bunkerservice B.V.De merknaam zal worden aangepast in REINPLUS FIWADO Bunker.

Directie REINPLUS FIWADO Bunker


-----

01-11-2016 Overname FIWADO door VARO is een feit.

Reeds begin september 2016 informeerden wij u dat VARO voornemens is om de aandelen van FIWADO B.V. van Total Nederland te gaan overnemen.

Met veel plezier kondigen wij dan nu ook aan dat per 1 november de overeenkomsten hiertoe officieel zijn getekend. REINPLUS VANWOERDEN en FIWADO ressorteren nu onder de gelijke moedermaatschappij VARO en zullen vanaf heden dan ook gezamenlijk in de turbulente wereld van binnenscheepvaart en bunkermarkt gaan werken.

Vooralsnog blijven beide bedrijven autonoom voortbestaan, echter daar waar er combinaties gemaakt kunnen worden in de uitvoering van uw gewenste bunkeropdrachten, zullen wij dit zeker niet nalaten.  Zoals eerder aangegeven straalt de nieuwe combinatie veel vertrouwen uit en is de drive sterk aanwezig om met ons verder uitgebreide netwerk aan bunkerstations en bunkerlichters, de service op een hoog niveau te kunnen blijven aanbieden, voor nu en in de toekomst.

Uiteraard kunnen wij dit niet alleen en hebben wij u als gewaardeerde klant meer dan ooit nodig.

Blijf hartelijk welkom op een van onze vestigingen, nu dus ook in Zwijndrecht en Vlissingen!

Met een (voort)varende groet!

Directie REINPLUS VANWOERDEN Bunker

-----

01-11-2016 Übernahme der Geschäftsanteile von Fiwado BV durch VARO

Wie bereits im September mitgeteilt, hat VARO Energy die Geschäftsanteile von Total Niederlande für Fiwado BV übernommen.

Mit großer Freude verkünden wir nun, daß per 01. November 2016 die Fiwado BV zu Varo Energy gehört. Die Firmen REINPLUS VANWOERDEN Bunker und Fiwado haben nun eine Muttergesellschaft und werden gemeinschaftlich in einem spannenden Bunkermarkt zusammen arbeiten.

Beide Unternehmen werden vorerst autonom das Bunkergeschäft betreiben. Wenn es Kombinationsmöglichkeiten bei der Auftragsabwicklung gibt, werden wir uns nach Ihren Wünschen verhalten. Die neue Firmenkombination wird eine starke Präsenz zeigen und mit einem hohen Niveau an Serviceleistungen das vergrösserte Netzwerk von Bunkerstationen und Bunkerbooten betreiben.

Wir würden uns freuen, Sie weiterhin als Kunde auf einer unserer Bunkerstationen, jetzt auch in Zwijndrecht und Vlissingen, begrüßen zu können.

Mit freundlichen Grüßen,

Management REINPLUS VANWOERDEN Bunker